Gratis VPN. Klinkt natuurlijk heel mooi, maar heb je er ook wat aan? Wij hebben onderzoek gedaan naar de verschillende internationale aanbieders. We zijn gaan kijken naar kwaliteit, snelheid en datalimieten. We hebben het al makkelijk voor je gemaakt. De beste vijf hebben we voor je op een rij gezet.

Gratis VPN, kan dat wel goed zijn?

Het is belangrijk te begrijpen dat gratis VPN in onze top 5 de beste gratis opties zijn. Er is namelijk een behoorlijk verschil tussen gratis- en betaalde VPN aanbieders. Bij gratis aanbieders is er bijna altijd een datalimiet. Ook is het aantal buitenlands servers vaak beperkt. Toch kun je er gratis van gebruik maken. En dat is ook wat waard.

Top 5 Gratis VPN

We hebben een selectie van de beste gratis VPN aanbieders voor je gemaakt. Zo hoef je zelf niet iedereen bij langs te gaan en te vergelijken. De voor- en nadelen hebben we overzichtelijk voor je in de lijst gezet. Zo kun je kijken welke gratis VPN aanbieder het beste bij je past.

AanbiederVoor- & nadelenOnze score
ExpressVPN - Top 5 gratis VPN

Betaalde service, maar:
Makkelijk te installeren
Geen datalimiet
Snelle servers
30 dagen niet tevreden, geld terug

ExpressVPN - Top 5 gratis VPN Ga naar website
Windscribe - Top 5 gratis VPN

Gratis gebruik
Datalimiet, maar:
10GB per maand!
Betrouwbare VPN
15GB na Tweeten

Windscribe - Top 5 gratis VPN Ga naar website
Tunnel Bear - Top 5 gratis VPN

Gratis gebruik
Datalimiet, maar:
500MB per maand
Erg snelle VPN

Tunnelbear - Top 5 gratis VPN Ga naar website
Hide.me - Top 5 gratis VPN

Gratis gebruik
Datalimiet, maar:
2GB per maand
Maar 3 locaties

Hide.me - Top 5 gratis VPN Ga naar website
Surfeasy - De VPN Vergelijker

Gratis gebruik
Datalimiet
500MB per maand
Erg gebruiksvriendelijk bij installatie

Tunnelbear - Top 5 gratis VPN Ga naar website

Gratis uitproberen?

Het uitproberen van een gratis VPN aanbieder kan in sommige gevallen best vervelend zijn. Dit omdat de beperkingen die zo’n type service heeft, niet altijd past bij de behoeften die je hebt. Een advies van ons is dan ook: Probeer bij een betaalde aanbieder een maand (30 dagen) de service uit. Bevalt het niet? Dan kun je binnen 30 dagen je geld gewoon terugkrijgen. Zo heb je kunnen proeven van een betaalde service, zonder dat het geld gekost heeft.